Este destul de observabilă tendința în cosmetologie cu privire la utilizarea crescută a substanței de origine naturală. Și această tendință nu se referă numai la plante. Perlele și chihlimbarul, de exemplu, pot fi și ele utilizate în producerea cosmeticelor. De ce aceste tipuri de ingrediente au devenit în special utilizate în scară largă în cosmetologie? Un motiv este acela că acestea conțin o serie de săruri minerale și compuși organici, care, pe rând, afectează în mod favorabil starea pielii noastre.mineralsmakeup-0

Dacă citești o etichetă a unor produse cosmetice, vei găsi că, compoziția conține, printre altele, elemente precum carbon, sulf, calciu și cupru. Acestea apar în special în cosmeticele minerale. Ce este așa avantajos în elementele menționate mai sus? În primul rând, carbonul are caracteristici purificatoare. Din acest motiv, carbonul este de asemenea folosit ca un leac în numeroase tratamente de afecțiuni ale bolilor digestive. Acest element absoarbe toți contaminanții, sebumul și toxinele. În cosmetice, carbonul are forma unei pulbere de diamant și cărbune. În al doilea rând, sulful are caracteristici regeneratoare, antiinflamatoare și antibacteriene. Acesta este motivul pentru care este folosit în producerea bine-cunoscutului săpun pentru acnee. Acest cosmetic curăță fața și reduce acneea, cu toate că, la începutul aplicării, dezvoltarea sporită a acneei poate fi observabilă. În plus, sulful netezește pielea, reduce inflamațiile, oxigenează perfect pielea și crește circulația sângelui. În al treilea rând, calciul face parte în producerea de colagen, și prin urmare, crește și densitatea, etanșeitatea pielii. În plus, acest element susține nivelul hidratat al pielii, calmează iritațiile și reduce inflamațiile. În sfârșit, cuprul este antioxidantul nostru natural. El oferă asistență prin regenerarea epidermei deteriorate. Mai mult decât atât, cuprul are grijă de elasticitatea pielii și de starea precisă și corectă a vaselor de sânge.

Cojirea corpului cu diamant – D.I.Y

Carbonul, calciul, sulful și cuprul sunt niște ingrediente accesibile cu ușurință. Puteți să vă preparați cosmeticele de casă cu unul dintre elementele menționate mai sus luate ca pe un ingredient. Pentru a vă face cojirea corpului cu diamant acasă, preparați: o linguriță de pulbere de diamant și patru linguri de balsam de corp care este utilizată în igiena de zi cu zi. Amestecă ingredientele complet. Utilizează acest tip de coajă pe fața ta sau pe pielea corpului de două ori într-o săptămână. Va accentua, netezi și hidrata pielea ta.