Nimic nu face o femeie mai fericită decât un produs cosmetic făcut acasă, mai ales făcut de către ea. Iar asta este chiar mai bine, când cosmeticul este mineral, ceea ce înseamnă că este sigur pentru piele. Învață cum să-ți prepari propriul tău fard mineral acasă.

Ce sunt cosmeticele minerale?

Așa cum numele vorbește de la sine, cosmeticele minerale includ doar substanțele minerale și alte ingrediente naturale. Acestea pot fi oxid de zinc, mică, pigmenți anorganici colorați, carbonat de calciu, pulbere de mătase sau siliciu. Pe de altă parte, acest tip de produse nu trebuie să conțină conservanți, uleiuri, silicon sau culori artificiale. În plus, cosmeticele minerale sunt sub formă fie de pudră, fie sub formă de mase dure. În al doilea caz, acestea sunt numite și cosmetice comprimate. Acestea sunt disponibile în numeroase culori și au nivele diferite de saturație și rezistență sau de ascundere. În plus, cosmeticele minerale, dacă sunt păstrate corespunzător, sunt caracterizate prin data de expirare nelimitată.

mineraseyeshadow-2

Cum să alegem umbra corespunzătoare potrivite tonului pielii? De exemplu, este posibil să comandăm testere cu pensule, pentru că sunt aplicatoare speciale oferite pentru utilizarea cosmeticelor minerale. În plus, aceste produse trebuie aplicate la lumina zilei. În cazul în care cineva nu găsește umbra potrivită, este recomandat să amestece două sau trei cosmetice împreună. Mai mult decât atât, cosmeticele minerale pot fi aplicate atât prin utilizarea apei, cât și prin neutilizarea sa.

Merită să menționăm faptul că cosmeticele minerale nu cauzează reacții alergice și nu cauzează iritații. Acestea sunt complet sigure pentru a fi aplicate. În plus, cosmeticele minerale sunt recomandate persoanelor care au o piele alergică, sensibilă și cu acnee. Totuși, la începutul utilizării cosmeticelor minerale, se poate observa pe față, apariția unor pete micuțe. Totuși, aceasta este o reacție comună și normală a feței la aplicarea unui nou produs.

Farduri minerale – Fă-le singură!

mineraseyeshadow-1

Pentru a-ți prepara propriile tale cosmetice minerale, vei avea nevoie de ingredientele care sunt disponibile cu ușurință pe Internet sau la chimicalele en gros. Pentru a-ți face propriul tău fond de ten, cumpără: 3 lingurițe de dioxid de titan micronizat, o linguriță și jumătate de stearat de magneziu și o jumătate de linguriță de oxiclorura de bismut. Ingredientele reponsabile de parfumul și consistența potrivită sunt: o linguriță de ulei de jojoba și câteva picături din uleiul esențial preferat. Pentru a crea o culoare preaparați: două linguri de pigment și două linguri și jumătate de mică. Amestecați complet ingredientele de bază. Apoi, adăugați gradat substanțe colorate și gustoase, însă, să nu uitați să începeți cu pigmentul. La final, adăugați componentele responsabile de consistența noilor dvs. farduri. Din nou, amestecați complet și puneți amestecul într-un recipient la alegere.