Dimineţile au tendinţa de a fi dificile. Atunci când trăim într-o permanentă grabă, este dificil să alocăm chiar şi câteva minute pentru a aplica un machiaj perfect. Descoperiţi cum să aplicaţi machiajul în 5 minute pentru a arăta impecabil şi frumos, indiferent de cât timp aveţi la dispoziţie.

Bărbaţii probabil că nu vor înţelege, însă un aspect uimitor necesită dedicaţie şi… timp. Durează în jur de o oră pentru ca un artist de machiaj să realizeze un machiaj complet. Cum să alocaţi o oră pe zi pentru machiaj cu o viaţă atât de ocupată? Nu este necesar, deoarece nu trebuie să purtăm un machiaj complet în fiecare zi.

Pentru somnoroasele care, de cele mai multe ori, se trezesc mult prea târziu, soluţiile instante şi exprese sunt o necesitate. Fiecare femeie petrece 15-25 de minute pentru îngrijirea de dimineaţă şi pe aplicarea machiajului. Ce putem face atunci când avem doar câteva minute la dispoziţie? Întotdeauna există câteva soluţii.

Puteţi aplica machiajul în doar 5 minute?

Da, desigur. Trebuie doar să minimalizaţi numărul de produse cosmetice folosite şi să urmaţi tehnicile de machiaj care nu necesită concentrare şi acţiune foarte precisă. Tuşurile aplicate perfect în formă de aripi, precum şi zehnica de conturare a feţei nu sunt o opţiune în acest caz. Acest machiaj rapid constă în mascarea semnelor de oboseală, oferind pielii o culoare frumoasă şi solidă şi evidenţiind în mod subtil frumuseţea, fără a aplica câteva straturi de fond de ten cu acoperire maximă, nici tone de fard de ochi.

Machiajul de 5 minute – nu este pentru oricine

Din păcate, machiajul rapid de 5 minute nu este o soluţie pentru oricine. Punctul principal este că nu vă puteţi acoperi toate imperfecţiunile şi reduce vizual dimensiunea feţei în doar câteva minute. De aceea toate sfaturile următoare vor funcţiona în mod special pentru persoanele fără probleme de piele – fără acnee, fără cearcăne, fără pungi sub ochi, fără decolorare inestetică.

Cum se aplică machiajul în 5 minute?

Veţi avea nevoie de următoarele produse cosmetice:

  • un fond de ten cu formulă uşoară sau o cremă BB,
  • o pudră minerală, de orez sau bambus,
  • un fard de obraz delicat,
  • un rimel de volumizare,
  • un ruj într-o nunaţă neutră.

Machiajul de 5 minute are propriile sale reguli. Nu avem la dispoziţie mult timp, deci nu avem nevoie de un set de pensule. Îl vom aplica cu succes cu ajutoul degetelor sau cu un beauty blender dibaci. Iată aici care sunt cei mai importanţi cinci paşi pentru machiajul zilnic.

1 minut – aplicaţi fondul de ten

Chiar dacă nu aveţi foarte mult timp la dispoziţie, nu renunţaţi la fondul de ten. Alegeţi un fond de ten uşor cu ingrediente de îngrijire sau înlocuiţi-l cu crema BB preferată. Aplicaţi la nivelul tenului şi tapotaţi uşor cu degetele sau utilizaţi un burete de machiaj. Câteva mişcări rapide şi tenul dumneavoastră va avea o culoare uniformă, micile imperfecţiuni vor fi mascate şi faţa va părea mai strălucitoare.

2 minute – aplicaţi pudra

Pudra este un produs cosmetic care nu poate lipsi. Versiunea minerală, pe bază de orez sau bambus este foarte uşoară, prin urmare, nu va crea un efect de mască. Luaţi un pic de pudră cu puff-ul inclus sau o pensulă pufoasă pentru a fixa fondul de ten şi pentru a matifia sau lumina pielea (depinde de pudra de faţă aleasă).

3 minute – adăugaţi fardul de obraz

Tenul neted şi uniform poate părea fad. Din păcate, machiajul de 5 minute vine şi cu restricţii – nu avem timp de aplicare a tehnicilor de conturare sau strobing. Totuşi, în acest caz, un fard de obraz poate fi salvator. Înfrumuseţaţi-vă obrajii cu un fard de obraz în nuanţa preferată care se potriveşte tenului dumneavoastră (tonurile reci şi delicate se potrivesc cel mai bine). Evident, nunaţa aleasă poate fi aplicată şi pe pleoape; astfel, fardul de obraz îl poate înlocui pe cel de ochi. De asemenea, vă veţi reîntineri şi reîmprospăta tenul, oferindu-i o culoare sănătoasă.

4 minute – machiaţi genele

Rimelul este un cosmetic care scoate cel mai bine în evidenţă frumuseţea. Utilizaţi un rimel care alungeşte şi îndeseşte mult genele, deoarece atunci când genele au maximum de volum, ochii par mai mari şi mai deschişi. La aplicarea machiajului de 5 minute, nu aveţi nevoie de nimic altceva în afară de rimel.

5 minute – accentuaţi-vă buzele

Alocaţi ultimele secunde buzelor. Asiguraţi-vă că le oferiţi nutriţie şi adăugaţi-le culoare. Atunci când nu dispuneţi de foarte mult timp, alegeţi doar rujuri în culori neutre, delicate. Astfel, nu trebuie să vă faceţi griji cu privire la aplicarea exactă a rujului şi conturarea formei buzelor. Pentru a evita folosirea unei cantităţi prea mari de ruj, care se poate strânge în colţuri, aplicaţi rujul cu vârful degetelor în centrul buzelor şi întindeţi-l delicat înspre colţuri.