Uleiul de semințe de morcov (INCI: Daucus Carota Sativa Ulei de semințe de <>) este, într-adevăr, o substanță interesantă. Are o coloare portocalie intensă și un miros caracteristic pe care multe persoane îl consideră interesant și atractiv. Se evidențiază între alte uleiuri cosmetie datorită concentrației ridicate de beta-caroten și substanțelor nutritive cunoscute pentru îmbunătățirea părului și pielii. Iată cum se folosește uleiul de semințe de morcov.

Pentru cine este bun uleiul de semințe de morcov?

Datorită efectului său de calmare, uleiul de semințe de morcov este benefic la nivelul tenului sensibil, uscat și predispus la iritații. Acest ulei cosmetic, portocaliu, poate fi, de asemenea, folosit pentru îngrijirea tenului matur care prezintă primele semne de îmbătrânire (de ex. lăsarea pielii). Nu este un ulei dens, nici comedogenic, ceea ce înseamnă că poate fi aplicat la nivelul tenului gras care produce sebum excesiv și care lucește incontrolabil. Un aspect interesant este că uleiul de semințe de morcov ameliorează arsurile solare și pielea opărită și, de asemenea, reduce diferite tipuri de pete pigmentare. Este recunoscut pe scară largă pentru capacitatea sa de a proteja piele împotriva condițiilor atmosferice adverse precum vântul puternic, soarele arzător, temperaturile reduse și chiar și lumina UV.

Beneficiile uleiului de semințe de morcov

  • repară pielea
  • oferă apă pielii uscate
  • ameliorează și calmează pielea iritată
  • ajută la reducerea ridurilor
  • încetinește procesul de îmbătrânire
  • uniformizează tonul pielii
  • are efect antiinflamator

Ce se ascunde în uleiul de semințe de morcov?

Ce substanțe fac uleiul de semințe de morcov atât de excepțional? În primul rând, este o sursă bogată de beta-caroten, substanță deja menționată mai sus. În plus, acest ulei cosmetic natural abundă în vitaminele A, E, B1, B2 și C. Acidul stearic, acidul linoleic și acidul palmitic sunt trei acizi  de top care domină între alți acizi care se găsesc în uleiul de semințe de morcov.

Cum să profităm la maximum de uleiul de semințe de morcov?

Una dintre cele mai frecvente aplicări ale uleiului de semințe de morcov este prevenirea despicării vârfurilor. De asemenea, puteți aplica o cantitate mică la nivelul pielii mâinilor, în locul loțiunii hidratante obișnuite, masând-o și la nivelul unghiilor. Datorită conținutului ridicat de vitamine din grupul B, acest ulei cosmetic portocaliu este un înlocuitor perfect pentru diferite balsamuri de îmbunătățire a condiției părului și unghiilor. În plus, puteți distribui întotdeauna ulei de semințe de morcov pe față, gât și piept, atunci când nu doriți să aplicați creme obișnuite concepute pentru aceste zone de piele. Persoanele care preferă cosmeticele DIY pot folosi uleiul de semințe de morcov pentru prepararea măștilor faciale personalizate pe bază de argilă. Fiind bogat în beta-caroten, uleiul de semințe de morcov oferă o alternativă complet naturală la autobronzantele disponibile în comerț. În cele din urmă, uleiul de semințe de morcov este ideal ca un produs cosmetic aplicat în urma bronzării.

Ce spun utilizatorii despre uleiul de semințe de morcov?

Majoritatea utilizatorilor susțin că uleiul de semințe de morcov este un cosmetic perfect pentru vară. Nu doar calmează și îngrijește pielea bronzată, dar și scoate în evidență nuanța naturală a bronzului. Unele femei preferă să adauge câteva picături de ulei de semințe de morcov în cremele faciale și în balsamurile de corp. Este, de asemenea, recunoscut pentru hrănirea vârfurilor uscate și deteriorate ale părului.