Vopsirea părului cu henna, precum şi cu vopselele obişnuite de păr, este o metodă considerată drept foarte populară. Henna nu este doar un colorant 100% natural, dar şi oferă efecte cu aspect natural. În orice caz, schimbarea culorii părului cu henna nu este simplă. Continuaţi să citiţi articolul pentru a afla ce greşeli trebuie să evitaţi în timp ce aplicaţi henna, pentru a obţine culoarea de păr dorită.
1. Nu analizaţi compoziţia
Aceasta este cea mai frecventă greşeală făcută în timpul procesului de vopsire cu henna. Rezultatul? Aplicaţi frecvent imitaţii sau produse cu henna de calitate foarte slabă care vă deteriorează părul şi vă irită scalpul. Un aspect şi mai nefavorabil, efectul final de vopsire a părului este complet diferit de cel căutat şi descris pe pachet. De asemenea, dacă nu citiţi lista de ingrediente, este foarte posibil să nu citiţi nici intrucţiunile de utilizare. La urma urmei, de ce ar trebui să vă pierdeţi timpul citind instrucţiunile dacă deja aţi auzit cum trebuie să procedaţi sau aţi citit pe Internet un articol pe această temă. Din păcate, a astfel de strategie poate avea consecinţe dezastruoase, deoarece nu orice sfat găsit pe Internet sau oferit de prietene va funcţiona la fel de bine pe părul dumneavoastră.
2. Henna vopseşte la fel toate tipurile de păr
Nu este adevărat. Efectul vopsirii depinde de: culoarea sau tipul de păr, îngrijirea oferită părului înainte de aplicarea cu henna, tipul de henna, perioada de timp în care lăsaţi henna să acţioneze la nivelul părului, modul de preparare a substanţei henna pentru procedură, îngrijirea ulterioară vopsirii părului şi starea organismului.
3. Prepararea necorespunzătoare a substanţei henna
Aceasta poate fi cauzată fie de lipsa instrucţiunilor sau de instrucţiuni neclare. Trebuie să ştiţi că există câteva metode de preparare a colorantului henna. De exemplu, dacă acoperiţi acest colorant natural cu apă fiartă, nu vă puteţi aştepta la rezultate bune. Dacă adăugaţi prea multă apă, amestecul nu va va vopsi deloc părul; în schimb, va curge de pe păr fără a avea niciun impcat. Observaţi că amestecul nu este omogen? Nici asta nu e bine.
4. O cantitate prea mică de henna comparativ cu lungimea şi densitatea părului
Utilizarea unei cantităţi prea mici de colorant face imposibilă acoperirea părului în mod adecvat. Dacă sunteţi novice, nu vă temeţi să aplicaţi o cantitate mare de henna. La urma urmei, este mai bine să utilizaţi o cantitate ceva mai mare din acest colorant natural şi să obţineţi o culoare mai intensă decât să întâmpinaţi probleme şi să observaţi schimbări în aspectul părului. După ce aplicaţi câteva tratamente, veţi afla ce cantitate de henna este necesară pentru părul dumneavoastră.
5. Nu sunteţi suficient de diligentă
În principiu, nu veţi putea obţine o culoare impecabilă sau o nuanţă intensă dacă nu acoperiţi uniform tot părul. După cum este uşor de ghicit, efectul final va fi departe de cel dorit dacă aplicaţi mai multă henna pe unele şuviţe, lăsând alte şuviţe neacoperite cu colorant. În plus, culoarea dorită va fi diferită de cea obţinută. Cum să aplicaţi henna în mod corespunzător? Începeţi să aplicaţi de la rădăcini, mai exact, de la linia frunţii şi cărare. Apoi aplicaţi colorantul în zona din spatele urechilor, în zona scalpului şi, la final, acoperiţi părul în lungime.
6. Lăsaţi henna să acţioneze sau prea mult sau prea puţin timp
Merită să ţineţi cont de faptul că henna poate cauza deshidratarea părului şi iritarea scalpului, dacă este lăsată să acţioneze o perioadă prea mare de timp. Desigur, efectul final de vopsire va fi, de asemenea, complet diferit şi, cu siguranţă, negativ. Rezultate similare vor fi obţinute şi dacă nu lăsaţi colorantul să acţioneze suficient de mult timp. În principiu, menţinerea colorantului henna la nivelul părului timp de o oră ar trebui să fie suficientă. În orice caz, dacă este prima dată când aplicaţi henna, este recomandat să o lăsaţi în păr timp de doar 30 de minute. O jumătate de oră ar trebui să fie suficientă pentru a obţine culoarea potrivită, fără a vă deteriora părul. Evident, dacă menţinerea colorantului în păr timp de 30 de minute nu aduce efecte satisfăcătoare, extindeţi această perioadă de timp şi nu uitaţi să ţineţi sub observaţie modul în care părul reacţionează la acest tratament.
7. Substanţe adiţionale în henna
Există diferite substanţe adiţionale în compoziţia colorantului henna. Unele dintre acestea intensifică sau reduc efectul final. Pe scurt, substanţele adiţionale poate extinde durata efectelor, schimba culoarea părlui sau îmbunătăţi starea şuviţelor de păr. Merită, de asemenea, avut în vedere faptul că ingredientele adiţionale pot contribui la îndepărtarea pigmentului, astfel încât culoarea părului se va schimba cu fiecare şamponare. De asemenea, pot apărea iritaţii la nivelul scalpului. Prin urmare, înainte de a aplica henna în păr, faceţi mai întâi un test epicutan.
8. Nu vă protejaţi pielea împotriva petelor
Într-adevăr, henna pătează, iar petele lăsate sunt foarte dificil de îndepărtat. Cele mai predispuse zone la pătare sunt: fruntea, urechile, gâtul şi unghiile. Prin urmare, dacă doriţi să preveniţi petele, acoperiţi aceste zone de pielea cu o cremă, ulei sau cu Vaselină. De asemenea, folosiţi mănuşi din plastic pentru a vă menţine mâinile curate.
9. Curăţarea insuficientă a părului înainte de vopsire
Sebumul, reziduurile cosmetice, mătreaţa şi alte impurităţi pot împiedica aplicarea corespunzătoare a colorantului henna şi aspectul culorii dorite. Simplu, henna pătrunde la nivelul părului curat mai bine şi mai uşor. Prin urmare, înainte de a aplica henna la nivelul părului, asiguraţi-vă că şuviţele sunt curate, uscate şi bine periate. Astfel, efectul final va fi mai impresionant şi mai de durată.
Lasă un răspuns