Uleiul de seminţe de rapiţă îmbunătăţeşte condiţia părului şi a scalpului – combate mătreaţa şi previnde căderea părului şi despicarea vârfurilor. Acesta poate fi utilizat individual sau în combinaţie cu alte uleiuri. Există multe moduri în care uleiul de seminţe de rapiţă poate fi folosit în îngrijirea zilnică a părului, în special pentru renegerarea naturală şi îmbunătăţirea condiţiei generale. Aflaţi cum puteţi folosi uleiul de seminţe de rapiţă pentru păr.
Cum se foloseşte uleiul de seminţe de rapiţă în îngrijirea părului?
1. Tratament cu ulei pentru păr neted şi pentru îmbunătăţirea condiţiei generale a părului
În primul rând, este necesar să combinaţi ulei de seminţe de rapiţă cu ulei de măsline în părţi egale, de preferat 2-3 linguri din fiecare. Apoi, turnaţi uleiurile într-un vas şi încălziţi-le uşor. Astfel, amestecul de uleiuri va avea o consistenţă mai lichidă şi, în consecinţă, va deveni mai uşor de aplicat. Reţineţi că uleiul de măsline poate fi înlocuit şi cu ulei de cocos, după preferinţe.
De asemenea, este recomandată utilizarea unei dischete din bumbac pentru a facilita aplicarea – îmbibaţi discheta în amestec şi aplicaţi la nivelul scalpului şi părului. Tratamentul este recomandat în special pentru femeile cu păr uscat. Efectul tratamentului cu ulei va fi întărit prin efectuarea unui masaj al scalpului de aproximativ 10-15 minute. Amestecul de uleiuri trebuie lăsat să acţioneze timp de aproximativ 2-3 minute. După tratament, spălaţi părul, de preferat cu un şampon cu acţiune delicată.
Pentru a obţine rezultate satisfăcătoare, puteţi aplica ulei de seminţe de rapiţă individual la nivelul părului şi scalpului. Este suficient să-l încălziţi până capată o consistenţă omogenă. Apoi, aplicaţi uleiul de seminţe de rapiţă la nivelul părului şi scalpului, masând delicat. Înfăşuraţi părul într-un prosop sau puneţi o cască de duş şi lăsaţi uleiul să acţioneze timp de 20-30 de minute, după care clătiţi părul temeinic.
2. Uleiul de seminţe de rapiţă vs. mătreaţă
Uleiul de rapiţă susţine lupta împotriva mătreţii. Amestecaţi ulei de seminţe de rapiţă cu ulei de ceai verde sau ulei de ricin. Ca bază de ulei, uleiul de seminţe de rapiţă va fi folosit într-o cantitate mai mare. Apoi, încălziţi uşor amestecul de uleiuri înainte de aplicare. Puteţi continua să-l folosiţi timp de 3-4 săptămâni.
3. Uleiul de seminţe de rapiţă pentru căderea părului
Căderea părului este o problemă frecventă care poate avea numeroase cauze, precum deficienţa de vitamine sau diferite boli. Indiferent de cauza problemei, aceasta poate fi soluţionată prin metode preparate acasă, care includ uleiul de seminţe de rapiţă.
Pentru a reduce căderea părului, amestecaţi ulei de seminţe de rapiţă cu ulei de măsline sau ulei de migdale în proporţii egale. Amestecul poate fi îmbunătăţit cu uleiuri esenţiale precum ulei de lavandă, ulei de santal sau de lămâie pentru a-i oferi un miros plăcut. Reţineţi că aplicarea unui amestec cald de uleiuri întăreşte părul. În plus, nu uitaţi de masajele regulate ale scalpului care vor îmbunătăţi circulaţia sângelui la rădăcinile părului, oferindu-le substanţe nutritive valoroase.
4. Mască de hidratare a părului cu ulei de seminţe de rapiţă
Uleiul de seminţe de rapiţă oferă diferite proprietăţi de îngrijire şi, în acelaşi timp, susţine tratarea problemelor dermatologice. În plus, este folosit pentru regenerarea şi hidratarea părului procesat excesiv din cauza tratamentelor chimice şi termale. În acest scop, amestecaţi trei linguri de ulei de seminţe de rapiţă cu ulei de migdale sau ulei de ceai verde. Amestecul trebuie încălzit delicat, aplicat la nivelul părului şi acoperit cu un material din bumbac. Este recoamndat să lăsaţi masca să acţioneze timp de 1-2 ore, apoi să spălaţi părul cu un şampon cu acţiune moderată.
5. Mască de păr pe bază de ulei de seminţe de rapiţă, bere şi ou
Berea este o băutură cu un conţinut redus de alcool, care poate fi folosită cu succes în îngrijirea părului. De ce? Deoarece berea stimulează creşterea părului! De aceea, o mască de păr pe bază de ulei de seminţe de rapiţă şi bere va întări şi regenera eficient părul. Pentru preparare, amestecaţi jumătate de pahar de bere, o lingură de ulei de seminţe de rapiţă şi un gălbenuş de ou. Apoi, aplicaţi amestecul la nivelul părului, lăsând să acţionete timp de aproximativ 10-15 minute, după care clătiţi cu apă rece. Pentru a obţine cele mai bune rezultate, masca trebuie aplicată regulat.
6. Mască hrănitoare de păr cu ulei de seminţe de rapiţă
Pentru a prepara o mască hrănitoare și eficientă de păr, este suficient să amestecaţi câteva linguri de ulei de seminţe de rapiţă cu o jumătate de banană şi câteva picături de miere. Preparatul trebuie amestecat până se obţine o pastă omogenă. Aplicaţi la nivelul părului, acoperiţi părul cu un prosop şi clătiţi cu apă rece după aproximativ 45 de minute. Masca va hidrata eficient părul şi va oferi proteinele necesare pentru stimularea procesului de creştere a părului.
7. Mască de păr cu ulei de seminţe de rapiţă şi maioneză
Pe baza uleiului de seminţe de rapiţă, puteţi prepara încă o mască de păr – cu maioneză. În acest scop, amestecaţi părţi egale de ulei şi maioneză; opţional, puteţi adăuga ulei de primulă de seară. Pentru a îmbunătăţi aroma, amestecul poate fi îmbogăţit cu câteva picături din uleiul esenţial preferat. După combinarea temeinică a ingredientelor, masaţi amestecul la nivelul părului, apoi înfăşuraţi părul într-un prosop sau aplicaţi o cască de duş şi lăsaţi să acţionete timp de 2-3 ore, după care clătiţi bine părul.
Lasă un răspuns