Cum să obținem rapid dinți mai albi fără să ieșim din casă? Înainte de vă hotărî să cheltuiți o mică avere pe tratamente profesionale la dentist, descoperiți câteva metode care vă pot ajuta să vă bucurați de dinți mai albi acasă. Cum să vă albiți dinții într-o săptămână? Este posibil să vă îndepliniți acest obiectiv de înfrumusețare folosind doar soluții aplicate acasă? Continuați să citiți pentru a afla.

De ce se îngălbenesc dinții?

Haideți să începem cu elementele de bază, nu-i așa? Dacă visați la dinți mai albi, trebuie mai întâi să aflați de ce se îngălbenesc. Astfel, puteți evita toți factorii care vă împiedică să vă îndepliniți acest obiectiv de înfrumusețare. Culoarea dinților de schimbă din cauza următorilor factori:

 • placa dentară
 • vârsta
 • unele medicamente (de ex. medicamentele împotriva alergilor, medicamentele de tensiune arterială crescută, antibiotice)
 • unele produse dentare
 • consumul frecvent de cafea, ceai și alte băuturi energizante
 • fumatul țigărilor
 • igiena orală deficitară
 • unele alimente (afine, mure, sfeclă roșie)
 • cantitate prea mare de fluor

MINI GHID: CUM SĂ NE ALBIM DINȚII ACASĂ

1. Produse alimentare pentru albirea dinților

A planificat cineva o dietă pentru albirea dinților? Sigur că da, cineva a făcut asta și efectele s-au dovedit a fi intense. Majoritatea acestor diete constau în fructe cu conținut de acizi care au un efect de albire a dinților. Lămâia este un remediu clasic. Dacă veți consuma limonadă preparată acasă (apă + suc de lămâie), în curând veți observa că dinții devin mult mai albi. Ce alte produse alimentare vă pot oferi un zâmbet mai strălucitor?

 • căpșune. Aceste fructe roșii conțin o cantitate mare de acid malic care este cunoscut pentru tratarea și eliminarea decolorării dinților. Cum se folosesc căpșunele pentru albirea dinților? Încercați să feliați fructul în două, luați fiecare jumătate în mână și frecași pe toată suprafața dinților.
 • nuci și semințe. De exemplu, textura semințelor de dovleac, floarea-soarelui și susan este perfectă pentru eliminarea decolorării care apare pe smalț, oferindu-vă astfel un zâmbet mai strălucitor.
 • ananas. Acesta este fructul nostru preferat de albire a dinților. Conține bromelaină care acționează ca un aliat în lupta pentru dinți sănătoși (combate cariile dentare), albește dinții și elimină decolorarea.
3. Alte substanțe ușor accesibile pentru albirea dinților
 • praf de copt & lămâie pentru dinți mai albi. Această combunație pare a fi un duo perfect pentru albirea dinților! Amestecați un vârf de praf de copt cu o linguriță de suc de lămâie. Apoi, aplicați pasta la nivelul dinților și începeți să îi periați așa cum procedați cu o pastă de dinți obișnuită. Folosiți săptămânal acest tratament.
 •  oțet de mere pentru dinți mai albi. Aplicarea oțetului de mere distruge bacteriile și vă ajută la eliminarea decolorării dinților. Folosiți-l în fiecare dimineața înainte de a vă spăla pe dinți.
 • cărbune activ pentru dinți mai albi. Cărbunele activ este o substanță minunată! Nu este toxică, ci complet sigură pentru organismul uman și incredibil de eficientă atunci când este folosită ca agent de albire a dinților. Și mai surprinzător, cărbunele activ nu provoacă deteriorare la nivelul smalțului deoarece nu absoarbe mineralele din care sunt alcătuiți dinții – simplu spus, cărbunele activ nu afectează structura dinților. Cum să ne albim dinții cu ajutorul cărbunelui activ? Este simplu! Luați o capsulă de cărbune activ, pisați-o și combinați-o cu un pic de apă. Aplicați această pastă neagră la nivelul dinților și lăsați-o să acționeze 3-4 minute. Apoi, clătiți temeinic gura și periați dinți cu o pastă de dinți obișnuită. Puteți folosi cărbunele activ o dată sau de două ori pe săptămână.
 • praf de copt pentru dinți mai albi. Luați o periuță de dinți obișnuită, puneți pe aceasta un vârf de praf de copt și începeți să periați dinții – faceți asta timp de câteva minute. O altă idee este pentru albirea dinților cu ajutorul prafului de copt presupune combinarea acestuia cu apă oxigenată. Folosiți această pastă pentru a peria dinții timp de 3-4 minute, clătiți gura și periați dinții cu o pastă de dinți obișnuită.

Observație: Praful de copt are un efect puternic, prin urmare trebuie reținut că folosirea sa prea frecventă poate provoca deteriorarea smalțului. Pentru propria siguranță, încercați să nu folosiți această pastă pe bază de praf de copt mai frecvent decât o dată pe săptămână.

 • turmeric pentru dinți mai albi. Acest condiment oriental are efecte fungicide și antibacteriene. Deoarece s-a dovedit a fi capabil să albească smalțul, puteți combina un vârf de turmetic cu pasta de dinți preferată și peria dinții de două ori pe săptămână. O altă soluție este combinarea turmericului cu ulei de cocos. Dacă doriți, puteți îmbogăți această pastă de dinți preparată acasă cu două picături de ulei esențial și revigorant de mentă.