Îngrijirea naturală a părului este o alegere bună dacă părul vostru se supraîncarcă, îngrașă și are un aspect tern în ultimul timp. Poate că părul vostru are nevoie de o îngrijire mai delicată? Încercați să folosiți metode naturale de îngrijire a părului pentru a-i asigura sănătatea și aspectul încântător. Continuați să citiți pentru a afla câteva sfaturi despre cum să procedați.

Optați pentru un șampon natural sau micelar

Șamponul natural ameliorează scalpul deoarece șampoanele ”obișnuite” sunt pline de siliconi și substanțe sintetice care oferă un efect bun de curățare, dar care pot declanșa iritații. Dacă vă confruntați cu deshidratare și prurit la nivelul scalpului, de vină sunt ingredientele șamponului. Reziduurile produselor, praful, smogul și toxinele pot, de asemenea, perturba echilibrul scalpului și provoca mătreață sau îngrășarea părului. Aveți nevoie de un produs eficient de curățare precum un șampon micelar, care elimină toate impuritățile de la nivelul scalpului. Este un produs delicat atât pentru păr, cât și pentru scalp.

Folosiți balsamuri fără silicon

De obicei, nu ne gândim prea mult atunci când alegem un balsam. Dorim efectele promise de reclame și deseori, ne lăsăm convinse de promisiunile de pe ambalaj sau de mirosul plăcut. Din păcate, multe balsamuri abundă în ingrediente care deshidratează părul și îi înrăutățesc condiția în loc de a o îmbunătăți dacă le folosim pentru o perioadă mai lungă de timp. În plus, produsele pe bază de silicon sunt dificil de îndepărtat. Alegeți balsamuri care hrănesc părul, folosind puterea substanțelor naturale. Când vine vorba de păr, nu vă mulțumiți niciodată cu mai puțin!

Evitați foehnul și aruncați placa de păr!

Poate că aruncarea plăcii este o soluție extreme, dar rețineți că oricând folosiți placa, vă ardeți părul. Temperaturile ridicate rup legăturile disulfurice, făcând părul imposibil de reparat. Părul se rupe și se deteriorează cu ușurință. Păstrați placa de păr pentru ocazii speciale. În plus, lăsați părul să se usuce natural.

Nu dormiți cu părul ud

Știați că părul ud este extrem de predispus la deteriorare?! Îl puteți salva: nu-l frecați agresiv cu prosopul. Apăsați delicat prosopul pentru a absorbi excesul de apă. Nu trageți în timp ce-l descurcați. Procedați cu delicatețe, preferabil folosind o perie de lemn cu dinți rari, care previne apariția firelor de păr statice. Atunci când adormiți cu părul ud, acesta se freacă de fața de pernă. Acesta provoacă deteriorarea stratului extern al firului de păr, făcându-l mai poros. Pentru a înrăutăți și mai mult lucrurile, părul nu va avea un aspect frumos la trezire, după o noapte în care v-ați răsucit și zvârcolit. Pentru a proteja părul în timpul somnului, folosiți o față de pernă din mătase, care este mai netedă și mai delicată pentru păr decât una din bumbac aspru.

Aplicați ulei în păr!

Aceasta încă este o procedură revoluționară în ceea ce privește îngrijirea părului acasă. Tratamentul de păr cu ulei este minunat pentru toată lumea, indiferent de vârstă, tip sau culoare a părului! Uleiurile abundă în acizi omega și grăsimi saturate și nesaturate. Mai întâi, trebuie să cunoașteți porozitatea părului dumneavoastră (testele de porozitate a părului sunt disponibile peste tot online) și să aflați ce uleiuri acționează cel mai bine la nivelul podoabei voastre capilare. Vestea bună este cu uleiurile nu doar oferă părului un aspect mai frumos, hidratându-l și hrănindu-l, ci și îngrijesc scalpul, întărând foliculii și stimulându-le activitatea. Rezultatul este un păr care crește sănătos, fără a cădea excesiv.