Tot mai multe persoane sunt afectate de problema capilarelor sparte. Tenul cuperozic este unul dintre cele mai dificile de îngrijit zilnic. Continuați să citiți pentru a afla cum se îngrijește acest tip de ten pentru ca hipersensibilitatea sa să nu vă provoace prea multe neplăceri.
Știți care este cea mai bună îngrijire a pielii pentru capilarele dilatate? Dacă nu, continuați să citiți. Articolul vă va înlătura toate îndoielile.
Caracteristicile pielii cuperozice
Cum știți dacă aveți pielea cuperozică? Se recunoaște prin roșeața întregii pieli faciale. Nu este doar o îmbujorare obișnuită. Atunci când o analizați mai bine, veți observa capilare sub piele.
Vasele de sânge sunt foarte subțiri și fragile la acest tip de ten. Acestea se sparg cu ușurință, cauzând telangiectazii sau capilare sparte denumite vene în formă de pânză de păianjen din cauza formei. Telangiectaziile apar mai ales la nivelul obrajilor, frunții, nasului și bărbiei.
În plus, pielea cuperozică este, pur și simplu, mai delicată, extrem de sensibilă și mai predispusă la iritații. Provoacă deseori o senzație de disconfort, arsură și mâncărime. Pentru a evita asta, trebuie să-i oferim îngrijire optimă.
Ce să evităm dacă avem pielea cuperozică?
Trebuie să începem cu o listă a lucrurilor interzise care intensifică simptomele pielii cuperozice: roșeața, iritațiile, venele în formă de pânză de păianjen. Cel mai puternici factori sunt:
- alimentele picante, de ex. bogate în piper negru sau chili
- temperaturile prea ridicate, de ex. saună sau baie fierbinte
- temperaturile prea scăzute, de ex. înghețul din timpul iernii
- produse nepotrivite de îngrijire a pielii, de ex. pe bază de retinol sau acizi
- consumul excesiv de alcool, țigări, etc.
- activitatea și exercițiile fizice excesive
- apa grea și clorurată, de ex. la piscină
Dezechilibru hormonal – de exemplu, în timpul sarcinii sau menopauzei – poate, de asemenea, intensifica condiția și agrava simptomele pielii cuperozice. Se recomandă efectuarea analizelor medicale și consultul medical.
Îngrijirea pielii cuperozice
Cum se îngrijește pielea cuperozică? Adevărul este că acest tip de îngrijire a pielii are la bază multe reguli, ce avem voie și ce nu avem voie. Trebuie să evitați cu orice preț factorii menționați mai sus. Spre exemplu, pentru spălarea feței, folosiți doar apă delicată, rece și produse de curățare fără alcool, parabeni și agenți puternici de curățare precum SLS-uri/SLES-uri.
Evident, trebuie, de asemenea, să rețineți elementele de bază, adică hidratarea, hrănirea și protejarea pielii împotriva luminii soarelui. În același timp, este indicat să includeți produse de îngrijire a pielii pe bază de ingrediente care consolidează vasele de sânge, inclusiv vitamina C, arnică sau ginkgo. Aceste substanțe întăresc pereții vaselor de sânge și previn ruperea acestora.
Un alt aspect de reținut este că pielea cuperozică adoră îngrijirea naturală a pielii efectuată acasă. Dacă doriți să ameliorați pielea coperozică, optați pentru uleiuri naturale, măști preparate acasă și produse complet naturale. Cu cât ingredientele sunt mai simple, cu atât efectele sunt mai bune la nivelul pielii sensibile cu capilare sparte.
Lasă un răspuns