Nu este un secret faptul că, colorarea frecventă a părului deteriorează părul, îl usucă și îl face fragil și îl face lipsit de strălucire. Deci, ce ar trebui făcut pentru a ne reconcilia părul sănătos și frumos cu vopseaua de păr?

Ammonia-2

Vopseaua de păr fără amoniac chiar există?

Din păcate, nu putem să ne vopsim părul fără utilizarea amoniacului. Asta asta acest ingredient care face posibilă pigmenților colorați să intre în cortextul părului și, ca o consecință, schimbă culoarea părului. În plus, este imposibil să se elimine amoniacul complet din vopselele de păr. Pe de altă parte, tot ce poate fi făcut în acest caz este utilizarea amoniacului într-o cantitate mai mică decât este folosită în vopsirea părului obișnuită. În unele cazuri, este posibilă și înlocuirea amoniacului cu alte substanțe.

Cum influențează amoniacul părul nostru?

Nivelul concentrației de amoniac variază în conformitate cu anumite vopsele de păr. Se înțelege de la sine faptul că cea mai sigură opțiune pentru părul nostru este aceea a culorilor părului care cuprinde procentul cât mai mic cu putință al amoniacului. Evident, cu cât există mai mult amoniac în vopseaua de păr, cu atât mai mult rău facem părului nostru, prin simplul fapt că acesta devine mat, uscat și aspru. În plus, după ce tratăm prul cu amoniac, solzii de păr rămân deschiși, iar acest lucru la rândul său, duce la înlăturarea rapidă a culorii. Din fericire, pe piață sunt disponibile vopsele de păr ce nu conțin decât o concentrație destul de mică de amoniac, dar sunt și bogate cu alte substanțe hidratante, nutritive și netede.

Ce trebuie utilizat în locul amoniacului?

Ammonia-1

Amoniacul poate fi înlocuit cu substanțe precum MEA, AMEA și AMP. La fel ca amoniacul, concentrația acestor substanțe joacă aici un rol important. Din nou, cu cât concentrația e mai mică, cu atât vopseaua de păr este mai sigură. Concentrațiile mari de MEA și AMP face din substanțe ceva caustic și toxic. Cu siguranță, MEA este mai puțin eficientă decât amoniacul deoarece funcționează destul de delicat și nu aduce rezultate prea clare. Din acest motiv, MEA trebuie să fie utilizată în concentrații mai mari.Vopseaua de păr cu o cantitate mare de MEA trebuie să fie clătită complet, chiar de două sau trei ori. La final, este recomandat să aplicați un balsam de păr.

Deoarece știi ce sunt amoniacul, MEA și AMP și cum afectează ele părul, ar merita să renunțați la vopsitul părului și să rămâneți la culoarea naturală a părului? Totuși, dacă nu puteți renunța la colorarea părului, atunci alegeți acele vopsele de păr care au concentrație mică de amoniac și AMP. Este de asemenea recomandat să vă îndreptați atenția pe îngrijirea adecvată a părului. De exemplu, utilizați șamponul și balsamul dedicate părului vopsit. În plus, o dată pe lună, vizitați coafeza pentru a avea tratamentul de hidratare complet.