Hidrolatele demonstrează că devin cosmetice din ce în ce mai populare în îngrijirea zilnică a pielii uscate, acneei și a pielii sensibile. De ce sunt acestea așa de minunate în ceea ce privește eficiența pe care o dovedesc? Prepară-ți unul acasă și vei vedea cu ochii tăi.

Hidrolatele, numite și ape florale, este apa care este creată ca produs derivat din producerea uleiurilor esențiale. În general, produsele derivate sunt de obicei asociate cu înaltă calitate, însă la mâna a doua sau cu ceva complet nefolositor. Când vine vorba de hidrolate, una nu poate fi mai greșită de atât. Hidrolatele au nivelul pH-ului similar cu nivelul pH al pielii noastre naturale. În plus, hidrolatele au un miros foarte delicate. Mai mult decât atât, acestea sunt folosite în producerea cremelor, săpunelor, loțiunilor în care se înlocuiește faza apei. În plus, acestea pot fi de asemenea utilizate ca un tonic sau parfum cu efect de ceață.

Proprietățile hidrolatelor sunt destul de variate. Acestea sunt atribuite cu proprietăți hidratante, netede și nutritive. În plus, când vă decideți să cumpărați unul, este crucial să alegeți hidrolatele care se potrivesc cel mai bine cu nevoile pielii. Mai mult decât atât, cei ce suferă de alergie sunt liberi să beneficieze de acei produși derivați fiindcă sunt complet siguri și delicați în funcționare.

Trandafirul din Damasc, cunoscut de asemenea ca și Trandafir de Castilia. Hidrolatele făcute din petalele florilor sunt extrem de populare, iar proprietățile lor sunt bine-cunoscute în rândul esteticienilor și cosmetologiștilor din toată lumea. Hidrolatele trandafirului din Damasc hidratează pielea uscată, curăță și crește circulația sângelui de asemeni. Tampoanele de bumbac îmbibate cu acest produs ușurează balonările și cercurile închise la culoare de sub ochi. Cam la fel funcționează și hidrolatele de portocale. În plus, acest tip de floare întărește și strălucește tonul pielii. Când vine vorba de păr, acesta ar putea fi pulverizat cu hidrolatele dacă cineva vrea să aibă parfumul plăcut perspirând pe durata întregii zile.

Apă de hamamelis. Acest hidrolat este obținut din florile hamamelidae. Mai întâi de toate, acesta curăță și micșorează porii. În plus, reglează producerea de serum și sporește circulația sângelui. Când vine vorba despre caracteristicile antiinflamatoare, în acest caz se poate profita de hidrolatele de lavandă.

Atât hidrolatele de lavandă, cât și cele de trandafir hidratează, reduc iritațiile și ajută pielea uscată. Pentru procesul de epilare, este recomandată folosirea hidrolatului de albăstriță, și pentru arsurile solare, apa de hamamelis, cum am menționat mai sus.

Cum se folosesc hidrolatele?

În primul rând, verificați dacă parfumul unui anumit hidrolat nu este prea puternic. Dacă răspunsul este pozitiv, atunci este recomandat să-l amestecați cu apă. Acest tip de procedură este special recomandată când cineva are alergii pe piele. În al doilea rând, hidrolatele trebuie să fie pulverizate pe față, gât și decolteu în fiecare dimineață. În cazul unei aplicări neîndemânatice, excesul apei de floare poate fi eliminat cu un servețel de hârtie.

Cum să-ți prepari propriul tău hidrolat?

Vei avea nevoie de: o oală mare, un castron mic, cuburi de gheață, plante și flori.

Preparare: Puneți în oala mare câteva crenguțe de soc, petale de trandafir, flori de lavandă, frunze de mentă și rozmarin. Plantele trebuie să fie acoperite cu apă. În mijlocul oalei, plasați castronelul în așa fel încât să se prevină contactul cu apa – rămâne gătită cu aburi. Încălziți apa, iar când începe să fiarbă(procesul reducerii uleiurilor esențtiale), puneți un capac peste oală. Puneți cuburile de gheață pe capacul oalei. Hidratul nostru va începe să se condenseze în castronel. În final, turnați apa de floare din bol într-un recipient special în care să vă păstrați hidrolatul făcut de dumneavoastră acasă.