În domeniul frumuseții, 2020 s-a evidențiat prin sprâncenele stilizate cu săpun. Sprâncele groase, accentuate au fost preferința majorității femeilor. Cu siguranță, acesta nu a fost momentul blondelor cu piele deschisă la culoare. Avem o surpriză pentru ele! Ce este tendința machiajului fără sprâncene?

Machiajul fără sprâncene… ar trebui să adoptați această nouă tendință?

Nicio grijă: lipsa sprâncenelor este un tip de machiaj care vă înfrumusețează subtil sprâncenele. Tendințele 2021 ne spun că ar trebui să adoptăm un machiaj no-make-up, cu aspect natural și subtil, inclusiv la nivelul sprâncenelor. Interesant este că această tendință pare a fi total diferită de sprâncenele stufoase, voluminoase din sezonul trecut. Deci, ne concentrăm pe sprâncene mai deschise, nu mai închise la culoare. Regula este simplă: cu cât sunt mai deshise la culoare, cu atât mai bine! Sprâncene ca sărutate de soare este aspectul pe care doriți să-l obțineți. Nu ar trebui să fie frapante. De fapt, ar trebui să arătați de parcă nu aveți deloc sprâncene la prima vedere. Acest tip de machiaj  atrage atenția asupra ochilor, subțiind trasăturile faciale.

Ultimele tendințe în machiaj: fără sprâncene

Există peste 50k de fotografii #fărăsprâncene pe Instagram! Acestea prezintă atât machiajul artistic, cât și cel de zi. Tilda Swinton este una dintre femeile care preferă machiajul natural. Sprâncenele sale abia vizibile sunt în egală măsură de renumite. Actrița britanică arată că este mai bine să avem propriul stil decât să încercăm să urmăm toate aceste tendințe care se schimbă rapid.

Schimbări ireversibile? Nu neapărat!

Înainte de vă hotărî să recurgeți la oxigenarea permanentă a sprâncenelor, încercați machiajul fără sprâncene prin aplicarea unei pudre sau fond de ten. Este o metodă eficientă pentru a vedea dacă schimbarea culorii naturale a sprâncenelor merită efortul. Aveți multe opțiuni în ceea ce privește produsele de albire (de ex. Sally Hansen Creme Hair Bleach pentru față, Jolen Creme Bleach Mild Formula). Există, de asemenea, o metodă naturală pentru a obține un machiaj fără sprâncene: masați suc de lămâie la nivelul părului din zona sprâncenelor. Cu toate acestea, rețineți întotdeuna să alegeți produse care vă oferă un aspect mai frumos. Se pare că 2021 va aduce câteva schimbări benefice. Sperâm că aspectul natural se va menține în tendințe cât mai mult timp.