Numeroase femei caută răspunsul la întrebarea ce fond de ten ar trebui să aleagă. Durabilitatea, potrivirea culorii şi proprietăţile adiţionale sunt de o importanţă majoră. Nu ezitaţi întrebându-vă dacă există fondul de ten perfect, doar alegeţi-l pe cel care se potriveşte perfect tenului dumneavoastră!

Fondul de ten poate fi înlocuit cu o cremă BB, însă aceasta nu oferă o acoperire foarte bună şi nu are multe dintre proprietăţile care sunt caracteristice fondului de ten. Acesta este cel mai important produs cosmetic de machiaj şi, fără acesta, chiar şi cu cel mai frumos machiaj de ochi şi de buze, ceva ar lipsi. Uniformizează tonul şi textura pielii, camuflează imperfecţiunile, reduce aspectul ridurilor şi modificările de culoare şi chiar luminează tenul, oferindu-i o strălucire frumoasă şi sănătoasă. Cheia succesului este de a face alegerea corectă.

Un fond de ten incorect ales va acţiona în mod opus celui intenţionat. Prea luminos sau prea întunecat, acesta va separa nuanţa tenului, va scoate în evidenţă liniile fine, va arăta toate imperfecţiunile în loc de a le ascunde. Poate face pe oricine să arate mai în vârstă şi poate strica întregul efect. Merită să cunoaştem cum să alegem un fond de ten în funcţie de tipul şi culoarea naturală a pielii.

CUM SE ALEGE UN FOND DE TEN?

Nu este o sarcină dificilă, chiar dacă există o selecţie atât de mare de produse de acest tip în magazine. Majoritatea produselor cosmetice de pe rafturile magazinelor au proprietăţi foarte similare şi diferă doar în ceea ce priveşte ambalajul şi preţul. Este bine să ştiţi ce doriţi atunci când căutaţi produsul perfect. Doar doi paşi vă separă de alegerea fondului de ten potrivit.

1. Alegeţi culoarea fondului de ten

Înainte de a alege un fond de ten, determinaţi nuanţa pielii. O sarcină aparent uşoară care provoacă bătăi de cap multor femei. Tonul pielii este important. Ştiţi ce ton are pielea dumneavoastră? Cald sau rece? Dacă nu v-aţi gândit niciodată la acest lucru, efectuaţi un test simplu. Puneţi o foaie albă lângă faţă şi determinaţi cum arată tenul dumneavoastră la lumina zilei. Dacă are o nuanţă albăstruie sau rozalie – are un ton rece. Dacă este auriu sau bate spre galben – are un ton cald. Ce ne oferă aceste informaţii?

Un fond de ten pentru un ten cu nuanţă rece ar trebui să fie combinat cu o notă de roz, iar tenul în nuanţe calde – cu o notă de maro auriu sau galben.

Potrivirea fondului de ten cu nuanţa tenului este o sarcină făcută deja pe jumătate. Reţineţi că fondul de ten poate fi mai închis sau mai deschis. Şi aici, din păcate, nu există o regulă clară cu privire la ce fond de ten să alegem. Multe femei au tendinţa de a alege produsele aproape la întâmplare, utilizând mostrele disponibile în magazine. Fondul de ten ideal ar trebui să fie invizibil atunci când este aplicat şi amestecat.

MENŢIUNE: Testarea culorii fondului de ten pe încheietura sau pe spatele mâinii este o metodă greşită. Culoarea pileii în aceste zone este mult mai diferită faţă de culoarea tenului.

Cea mai bună metodă este de a întinde acele nuanţe pe care le considerăm potrivite de la linia maxilarului până la gât. De ce în această zonă? Deoarece un fond de ten bine ales nu poate „tăia” linia gâtului şi ar trebui să se potrivească culorii pielii din josul maxilarului. Testarea a trei nuanţe vă va ajuta că alegeţi nuanţa care este cea mai puţin diferită de tonul natural al pielii.

2. Potrivirea fondului de ten cu tipul de ten

O problemă complet separată este potrivirea fondului de ten în funcţie de necesităţile pielii. Ce fond de ten ar trebui să alegem pentru a nu se separa la nivelul pielii sau evidenţia zonele de piele uscată, ci pentru a îngriji pielea în timp ce purtăm machiaj? Este recomandat să luăm în considerare tipul de piele, care ar trebui identificat mai întâi. Cum putem determina dacă avem ten uscat, gras sau mixt? Toate informaţiile utile pot fi găsite online.

Ce fond de ten este potrivit pentru tenul uscat?

Cel mai bun fond de ten este cel care conţine vitamina E, care are proprietăţi antioxidante şi substanţe hidratante. Fondurile de ten pentru ten uscat sunt deseori îmbogăţite cu acid hialuronic sau uleiuri care previn pierderea nivelului de hidratare. Un aspect esenţial nu este doar compoziţia produselor, ci şi consistenţa. Tenul uscat va deveni mai confortabil cu mai multe straturi uşoare de produs care se întinde în mod facil, se absoarbe bine şi nu încarcă tenul.

Ce fond de ten este potrivit pentru tenul gras?

În cazul tenul gras, situaţia este complet opusă. Produsul ar trebui să aibă la bază apă şi să conţină particule de silicon pentru a nu rămâne la suprafaţa pielii. Cel mai bun fond de ten pentru tenul gras va avea proprietăţi de matifiere. Acest lucru este posibil datorită substanţelor care absorb excesul de sebum, precum şi extracte de plante (salvie sau ceai) care închid porii şi curăţă pielea.

Ce fond de ten este potrivit pentru tenul mixt?

Alegerea fondului de ten potrivit pentru tenul mixt poate ridica probleme. Acestea decurg din faptul că tenul este gras în zona T şi foarte uscat în alte zone. Merită să alegem aşa numitele fonduri de ten „inteligente” care conţin substanţe hidratante şi cu calităţi antibacteriene şi de calmare a iritaţiilor. De exemplu, produsele pe bază de extract de melc funcţionează minunat.

Ce fond de ten este potrivit pentru tenul matur?

Există din ce în ce mai multe fonduri de ten disponibile pe piaţa produselor cosmetice care minimalizează aspectul ridurilor şi oferă calităţi anti-îmbătrânire. Ca regulă generală, acestea sunt ceva mai scumpe, deoarece trebuie să hidrateze bine (pielea matură prezintă probleme în a menţine un nivel corespunzător de hidratare), dar şi să acţioneze ca un tratament delicat de lifting facial – să strângă delicat pielea. Este esenţial ca fondul de ten să se potrivească perfect cu nuanţa tenului.